Günümüzde, etrafımızda pek çok yapı görmekteyiz. Bu yapılardan bazıları ofis konteyneri ve prefabrik ev modelleri olabilir. Çünkü bu yapılar dış mimari bakımından diğer evlerden ayırt edilemez şekilde estetik ve simetrik tasarlanmaktadır. Bunların yanı sıra bu yapılar oldukça uygun fiyatlı olunca, ev sahibi olmak isteyen insanlar tarafından oldukça fazla tercih edilmektedir. Çünkü diğer evlerin fiyatları oldukça yüksek bir seviyeye ulaşmıştır. Bu sebepten ötürü insanlar daha uygun fiyat etiketine sahip alternatifler aramaya koyulmuşlardır. Bu evlerin tercih edilme sebepleri oldukça çeşitlidir. Üreticiler olarak yapılar AR-GE çalışmaları konusunda bu hususta bazı veriler edindik. Bu verileri aşağıdaki adımlar aracılığı ile takip edebilirsiniz.
Bu evler, taşınabilir özelliğe sahiptir. Bir evin, taşınabilir özelliğe sahip olması için üzerinde bazı mühendislik çalışmaları ve bazı testler yapılması gerekir. Çoğu Avrupa ülkesinde artık betonarme evler yerine bu yapılar kullanılmaktadır. Çünkü betonarme evler oldukça pahalı iken bu evler uygun fiyat etiketine sahip ve betonarme evlere göre çevreye daha duyarlı bir yapı çeşididir. Keza günümüzde iklim değişikliği gibi konular oldukça gündemimizi doldurmaktadır. Bu sebepten ötürü insanlar ve hükümetler daha çevre dostu yapılar üretmek için çalışmalarına başlamışlardır. Bu evlere taşınabilir özelliği kazandıran inşaat teknolojisi, eminiz ki yakın bir gelecekte çevreye duyarlı olan daha üstün teknolojiye sahip yuvalar geliştirecektir.
Bir evde bulunması gereken en önemli husus yalıtımdır. Özellikle dört mevsimi birlikte yaşayan ülkemiz için yalıtım konusu oldukça önemlidir ve bütün tüketiciler bu konuya oldukça önem verirler.
Bir evin yalıtımı hususunda duvarlar oldukça önemlidir. Bu sebepten ötürü evin iç ve dış duvarları, ayrı ayrı olmak üzere 8’şer mm kalınlığında çimento mamülünden yapı levhası kullanılmaktadır. Kullanılan çimento mamülden levhaların arasında izolasyon malzemeleri konumlandırılır. Duvarlarda kullanılan yalıtım malzemesi ise polistren köpüktür. Kullanılan bu köpük yangına dayanıklı ve yalıtım kosunda oldukça etkili bir malzemedir. Yangına dayanıklı olduğu için de herhangi bir yangın anında yapı hemen yanmaz. Kullanılan polistren köpüğün kalınlığı 44 mm, yoğunluğu 10 kg/m3’dür.
Evlerde yapılan tek yalıtım çalışması duvarların içerisinde gerçekleşmez. Bir yapının mevsim şartları ile ilk karşılaşan bölümü çatı olduğu için yalıtım çalışmaları açısından bu bölüm büyük önem taşımaktadır. Bu sebepten ötürü çatı bölümünde mineral yünü kullanılır ve mevsim koşullarından bu şekilde izole edilir. Kullanılan mineral yününün kalınlığı ise 50 mm olarak belirlenmiş ve oldukça etkili bir malzemedir. Gözlemlediğimiz üzere dubleks dairelerin çatı katında yalıtım yapılmaz genel olarak ve bu sebepten ötürü dairenin bu katında yazları çok sıcak, kışları da oldukça soğuk olur. Böyle bir durum yaşamamak adına bu malzemeler kullanılmalıdır. Kullanılan tüm malzemeler oldukça etkili bir malzeme olduğundan dolayı Dünyanın hemen hemen her bölgesinde kullanılan ve oldukça etkili olduğu kabul gören malzemelerdir.
Bir evde ısı yalıtımı kadar ses ve sıvı yalıtımı da önem kazanmaktadır. Bu sebepten ötürü izolasyon çalışmaları sadece duvarlar ve tavan bölümünde gerçekleştirilmez. Duvarlarda ve tavanda gerçekleştirilen bu çalışmalar, pencerelerde ve çatılarda tamamlanır. Bu sebepten ötürü pencere olarak genellikle beyaz renk çift camlı PVC pencereler kullanılırken, çatı malzemesi olarak galvaniz trapez sac kullanılmaktadır. Kullanılan bu malzemeler sayesinde yapı, dışarıdaki ses ve yağabilecek yağmur ve kardan dolayı sıvı bakımından izole edilmiş olur. Bu sebepten ötürü kullanılan bu malzemeler oldukça önemlidir. Yapılan duvar izolasyonları ile birlikte tüm evde hem ısı, hem ses, hem de sıvı izolasyonu sağlanmaktadır.
Bu evler pek çok doğal afete karşı dayanacak biçimde yapılır. Bu doğal afetlerden bir tanesi sert esen rüzgarlar veya lodoslardır. Çatı bölümü bu tarz doğal afetlerde en çok zarar gören bölüm olabiliyor. Bu sebepten ötürü çatı, yapının rüzgar ve kar yükünü kaldırabilmesi için bazı mühendislik çalışmalar ve hesaplamalar yapılarak monte edilir. Bu hesaplar sonucunda çatı makasları ile yapı güçlendirilir. Çatı makaslarına ise çatı malzemesi olarak kullanılan galvaniz trapez sac vida ile sabitlenir. Kaynak ile sabitlenirse eğer çok fazla dayanıklılık göstermez. Vida ile sabitleme işlemi çatının sağlığı açısından önemlidir.
Bu yapılar oldukça ekonomik fiyat etiketlerine sahiptir. Keza günümüzde yaşanan ekonomik buhranlardan ötürü inşaat sektörü ağır bir darbe almıştır. Çünkü bu sektörde en çok kullanılan malzemelerin fiyatları oldukça artmış ve bunun sonucunda yapılan evlerin fiyatları yükselmiştir. Bu hususta insanlar bazı alternatifler aramaya koyulmuşlardır. Bu hususta taşınabilir evler, aranan alternatiflerin arasında başı çekmektedir. Fakat demonte konteyner modelleri de bu hususta oldukça dikkat çekmektedir. Bu tarz yapılar birden fazla yapı ile birleştirilebilmektedir. Öte yandan aynı izolasyon çalışmaları yapılara bireysel olarak yapıldığı için birleştirilse dahi izolasyon kaybı yaşanmaz. Bu yapılar piyasada alınabilecek en uygun fiyatlı yapılardır. Bu yapılardan daha uygun fiyatlı bir yapı daha yoktur. Sizlerde pek çok açıdan avantajlara sahip bu yapılardan satın almak isterseniz müşteri temsilcilerimizle görüşebilirsiniz.