Ofis yapmak amaçlı kullanılan taşınabilir yapılar, modern çağın en popüler ofis alanlarından biridir. Hızlı üretilen ve kolay bir şekilde kurulabilen, taşınabilir ofis konteyneri modelleri, işletmelerin hızlı bir şekilde ihtiyaç duydukları ekstra ofis alanlarına sahip olmalarını sağlar. Ancak, bu ofisler genellikle sınırlı alan ve sınırlı konfor seviyesi ile birlikte gelir. Ancak bu yapılar, sonradan birleştirilebildiği için Bu nedenle, taşınabilir ofisinizi daha konforlu hale getirmenin birçok yolu vardır. İşte sizler için derlediğimiz ofisinizi daha konforlu hale getirmeniz için 7 minimalist ipucu, aşağıdaki gibidir.
1) Aydınlatmayı Artırın
Bir ofisin içi genellikle karanlık olabilir. Bu nedenle, ofisinizin aydınlatmasını artırmak için yapabileceğiniz birkaç şey vardır. Öncelikle, gün ışığından en iyi şekilde yararlanmak için pencerelerinizi temizleyin. Ayrıca, aydınlatmayı artırmak için yüksek kaliteli aydınlatma armatürleri kullanın. Mimarlar, mekan aydınlatmaları ile ilgili en çok yapılan yanlışlardan birinin, direkt bir noktadan(genellikle üstten) gelen ışık kaynağı olduğunu vurgulamaktadır. Mimarlara göre bir noktadan gelen ışık, insan sağlığına olumsuz etkisinin bulunduğunu söyler. Ancak mekan içerisinde dört bir yandan belirli bir ölçüde gelen ışığın hem aydınlatmada etkili olduğunu hemde insan sağlığına olumsuz etkisinin olmadığını bulmuşlardır.
2) Mobilyaları Düzenleyin
Mobilyalarınızın düzeni ve kalitesi ofisin konfor seviyesini artırabilir. Bu nedenle ofisinizde fazla mobilya bulundurmayın, bu alanınızı daraltır. Ayrıca daha akıllıca tasarlanmış mobilyaları tercih edebilirsiniz. Mobilyalarınızı düzenleyerek ve ihtiyaçlarınıza uygun olarak seçerek alanınızı daha ferah hale getirin.
3) Depolama Çözümleri
Bir ofisin içinde, depolama alanınızı en üst seviyede kullanmanız önemlidir. Ofisinizde daha fazla yer kazanmak için, raflar veya asılı dolaplar gibi duvarlardaki depolama çözümlerini kullanabilirsiniz. Böylece, daha fazla alan yaratmak için zemin alanını boş bırakabilirsiniz. Temelde depolamalar, muhasebe gibi departmanların evrak arşivleme yöntemleri amaçları ile kullanılmaktadır. Ancak bu tarz alanlar farklı bir yapı daha satın alınarak kullanılabilir.
4) Dikkat Çekmeyen Aksesuarlar
İçerisinde çalıştığınız ofisi daha konforlu hale getirmek için renkli ve dikkat çekici aksesuarlar kullanabilirsiniz. Duvarlarınızı renklendirin ve desenli minderler veya battaniyeler gibi dekoratif öğeler ekleyin. Bu, ofisinizde daha sıcak ve davetkar bir his yaratacaktır.
5) Doğru Havalandırma
Ofisler genellikle dar ve kapalı bir alandır. Bu nedenle, iyi havalandırma ofisinizde konforlu bir çalışma ortamı yaratmanın önemli bir parçasıdır. Pencereleri açarak doğal havalandırmayı artırabilirsin, ayrıca bir hava temizleyici veya fan kullanarak da havayı tazeleyebilirsiniz.
6) Renk Düzeni
Renkler, ofis atmosferini etkiler. Sıcak tonlar, ofisinizin daha sıcak ve rahat hissettirmesine yardımcı olurken, soğuk tonlar ofisinizin daha profesyonel ve resmi hissetmesine yardımcı olabilir. Ayrıca, fazla renk kullanımı ofisinizi dağınık ve karışık görünmesine neden olabilir. Bu nedenle, sade bir renk düzeni oluşturarak ofisinizi daha rahat ve düzenli hale getirebilirsiniz.
7) Doğal Bitkiler
Bitkiler, ofisinizi daha sıcak ve canlı hale getiren harika bir ektir. Ayrıca, bitkiler oksijen üretir ve havanın temizlenmesine yardımcı olur. Ofisinizde saksı bitkileri ekleyerek, ofisinizi daha konforlu hale getirebilirsiniz. Ayrıca, bitkiler ofisinizi doğal bir görünüm verir ve ofisinizde daha rahat bir atmosfer yaratır.
Temelde bu tarz yapılar sandviç panel teknolojisi kullanılarak üretilmektedir. Bu teknoloji ile konteynerler etkili bir sıvı, ses ve ısı yalıtımına sahip olur. Bu teknoloji, tabanı metal olan ve içerisinde izolasyon malzemesi bulunan iki metal levhanın arasında sıkıştırılması ile oluşan bir yapı malzemesi olan sandviç panel, günümüzde yaygın bir şekilde kullanılan bir yapı malzemesidir. Avantajları sayesinde birçok yapı üzerinde kullanılır, bu sayede ısınma ve soğutma masraflarından tasarruf etmenizi sağlamaktadır.
Sandviç panellerin temel özellikleri arasında hafiflik, yüksek dayanıklılık, iyi bir yalıtım sağlama, kolay montaj edilebilme, ekonomik olması ve uzun ömürlü olması gibi avantajları bulunmaktadır. Bu nedenlerle, genellikle endüstriyel ve ticari yapılarda tercih edilir. Sandviç paneller, farklı boyutlarda ve kalınlıklarda üretilebilir. Ayrıca bu yapıların hem iç hemde dış duvarı olarak iki katmanlı kullanılmaktadır. Bu sayede çok daha dayanıklı hale gelir. Ayrıca sandviç paneller, yangına da dayanıklı malzemelerdir. Nitekim bu yapılara dışarıdan bakıldığında yanması oldukça güç olduğu açıkça görülecektir.