Ülkemizde pek çok farklı alanda güvenlik oldukça önemli hale geldi. Bu sebeple pek çok farklı yerde güvenlik kulübesi modelleri kullanılıyor. Nitekim bu yapılar organize sanayi bölgelerde, şantiyelerde, sitelerde ve benzeri yerlerde kullanılıyor. Çünkü bu alanlarda güvenlik tedbirlerinin güçlendirilmesi gerekmektedir. Bu küçük yapı, güvenlik görevlilerinin iş verimliliğini artırmanın yanı sıra tüm sahanın güvenlik önlemlerinin alınmasına da katkıda bulunuyor. Bu yapıların çeşitli avantajları vardır. Bu avantajlardan ilki bu yapıların içerisinden dışarısının çok iyi şekilde gözlenebilmesi bulunur. Bunun yanında güvenlik görevlileri için konforlu bir çalışma ortamı sağlamaları, kurulumlarının ve taşınmalarının kolay olmasını da avantajları arasında sayabiliriz. Güvenlik tedbirlerinin güçlendirilmesi için güvenlik görevlilerinin görevlerini sorunsuz bir şekilde yerine getirebilecekleri bu yapıların kullanılması ve yapının uygun yerlere yerleştirilmesi önemlidir. Bu yapıların üç avantajı ise aşağıdaki gibidir.
Bir alanda güvenliğin sağlanması için alana giren ve çıkan kişilerin ve araçların bilinmesi ve kaydının tutulması gerekir. Bu yapılar sayesinde güvenlik görevlileri belirli noktalarda görevlendirilebilir ve alana giren ve çıkan kişilerin kaydı tutulabilir. Ayrıca güvenlik kameralarıyla şüpheli şahısların müdahalesinin engellenmesi de sağlanabilir.
Güvenlik görevlilerinin uzun saatler çalışabilmeleri için konforlu bir çalışma alanına ihtiyaçları vardır. Bu yapılarda yapılan yalıtım sayesinde yazın sıcağından ve kışın soğuğundan güvenlik görevlileri korunabiliyor. Birçok yapının içerisinde ayrıca elektrikli ısıtıcılar ve soğutucular da kullanılıyor. Bu yapılar küçük olduğu ve yalıtımlı olduğu için kolayca ısıtılabilir.
Güvenlik görevlilerin görev yaptığı bu yapıların en büyük avantajlarından biri de kurulumunun ve taşınmasının kolay olmasıdır. Bu yapılar taşınabilir olup, kısa sürede üretilebilir ve kurulabilir. İhtiyaç halinde başka bir yere taşınabilir.
Son zamanlarda bazı yapıların birlikte kullanıldığını görebiliyoruz. Nitekim prefabrike olarak üretilen yapılar, birbirleriyle birleştirilebilmetedir. Bu sebeple güvenlik kabinleri ile tuvaletler birleştirilebiliyor. Bu iki yapı farklı amaçlar için kurulsa da bazı alanlarda birlikte kullanılıyor. Bu yapıların birleştirilmesi, özellikle şantiyelerde, otoparklarda ve organize sanayi bölgelerine kurulan yapıların kullanım kolaylığını artırabilir. Bu yapıların birleştirilmesinin pek çok farklı faydası bulunmaktadır. Bu yapıların birleştirilmesi, içerisinde çalışan bekçilerin, çalışma koşullarının iyileştirilmesi, yapının etkin kullanımı, kurulumun kolaylaştırılması gibi faydaları bulunduğundan ihtiyaç halinde bir arada kullanılması önerilmektedir. Doğru tasarım ve yerleşimle daha verimli bir ortam elde edilebilir.
Güvenlik görevlileri ve saha çalışanları için görev başındayken tuvaletlere erişimin sağlanması sayesinde bekçi yerinden ayrılmadan görevini yerine getirebiliyor. Bu yapılar tuvaletler ile birleştirilerek, çalışanların uzun vardiyalarda bile tuvalet imkanı sağlanıyor. Özellikle 24 saat güvenlik gerektiren yerlerde tuvaletlerin aynı yapının içerisinde olması güvenlik görevlilerinin yükünü azaltacaktır. Nitekim bu iki yapının birleştirilmesi sayesinde, alan daha işlevsel hale gelecektir. Bununla birlikte bu yapılara sıhhi ve elektrik tesisatı da çekilmektedir.
Ülkemizde bir yapının yalıtımına çok fazla önem verilmektedir. Bu yapılar dışarıda olduğu için hava koşullarına direkt olarak maruz kalırlar ancak bu yapılar hava koşullarına karşı dayanıklı üretilmiştir. Özellikle uzun saatler çalışan güvenlik görevlileri için konforlu bir ortamın sağlanması, yaptıkları işin kalitesini de etkiliyor. Bu sebeple bu yapılarda yalıtım yapılmaktadır. Bu yapılarda yalıtımın olması sayesinde güvenlik görevlisinin konforu sağlanıyor, yapının içerisinde ısıtma veya soğutma ihtiyacı azalıyor, ses yalıtımı olduğu için gürültülü yerlerde de kullanılabiliyor. Güvenlik görevlilerinin kendilerini güvende hissedebilecekleri ve işlerine konsantre olabilecekleri bir yapıdır. Bu nedenle bu yapılardan seçerken sadece tasarımına ve boyutuna değil, aynı zamanda yalıtımına da dikkat etmek önemlidir.
Yalıtım sayesinde yapının içi yazın serin, kışın ise sıcak kalabiliyor. Nitekim bu yapının yalıtımı sandviç paneller kullanılarak yapılmıştır. Yalıtımı olmayan bir yapıda, güvenlik görevlisi kışın donabilir, yazın ise terleyebilir. Ayrıca yalıtımı olmayan bir yapının içerisinde çok fazla ısıtma ve soğutma ihtiyacı olacaktır. Bu sebeple yapının içerisinde kullanılan elektrikli ısıtıcılar kullanılacaktır. Böylece elektrik faturanız kabarık gelebilir. Bu yapılar bazen yoğun trafiğin olduğu yol kenarlarına, inşaat alanlarının giriş ve çıkışlarına yerleştirilebilir. Yapının aynı zamanda ses yalıtımı da bulunuyor, bu yalıtım dışarıdan gelen gürültüyü azaltır.